Категории

Престъпност

Граждански

Градски

Потребителски

Други

Околна среда

Човешки права

Виж всички (32)
Вход
Регистрация Вход Забравена парола Име
имейл адрес

Няма да пращаме нежелани съоб­ще­ния

Ще получиш имейл на този адрес с линк за промяна на паролата.

Парола Парола (пак) вход изпрати регистрация или вход или вход забравена пароола
Или влез чрез Facebook

Няма да пускаме съобщения от ваше име.

Ако нямате акаунт можете да си направите: регистрация
Как работи добави сайт
Как работи Signali.bg

Signali.bg е инструмент за хората, които виждат проблем и искат той да бъде разрешен. Целта е всеки от тях да намери отговор на въпроса:

Къде да подам сигнал за "_____", така че да ми обърнат внимание и да не ми отнеме време

Това се случва като:

 • Хора като теб - потребители в сайта добавят и класифицират начините за подаване на сигнал в различни институции, компании и неправителствени организации. Става лесно с формата достъпна от бутоните "Добави сайт".
 • Хората, които вече са подали сигнал, дават оценка за това дали е имало ефект, дали е било лесно и допълнителни впечатления. Така се сформира "рейтинг" за всеки сайт.

Администраторите на Signali.bg преглеждат добавените сайтове и ги обозначават с ключови думи и снимки. Всеки може да стане администратор, като изпрати имейл до info@signali.bg, в което да опише защо би бил добър в това.

За да се предпази от интернет „тролове“, Signali.bg ограничава честотата, с която могат да се дават оценки, както и изисква регистрация за всяка от тях.

Планирано е бъдеще развитие на Signali.bg, след което ще може да се подават сигнали директно от тук.

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Начална страница Хранителна индустрия Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Ако сметнат сигнала ти за невалиден, трябва да ти кажат за това до 1 месец и 7 дни.
Ако сигналът ти е уважен, максимум до 2 месеца и 7 дни ще знаеш как ще се разреши.
Ако случайно сигналът ти не е за „Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) “, те трябва да ти кажат до 7 дни и да препратят към когото трябва.
…още

Важни факти
 • Ако сметнат сигнала ти за невалиден, трябва да ти кажат за това до 1 месец и 7 дни
 • Ако сигналът ти е уважен, максимум до 2 месеца и 7 дни ще знаеш как ще се разреши
 • Ако случайно сигналът ти не е за „Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) “, те трябва да ти кажат до 7 дни и да препратят към когото трябва
 • „Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) “ трябва да се справи с проблема от 1 до 3 месеца. Ако е повече от месец, трябва да ти се опишат особено важни причини за това
 • Ако вече има подаден сигнал за проблема, „Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) “ няма да ти отговори, освен ако не добавиш нови факти или обясниш защо сега е по-различно
 • Глобата за „Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) “, ако не спази горното е от 150 до 1500 лв

Горното e указано в Административнопроцесуалния кодекс.

Какво да очаквам от сайта за подаване на сигнал?

Формата за попълване е в долната част на страницата.

Изисква се задъжилтено още: описание на проблема, обратна връзка, област, населено място, и въвеждане на код (CAPTCHA). Ако оплакването ви е свързано с хранителен продукт, е необходимо да посочите от кой обект е закупен продуктът, кой е производителят, разполагате ли с касов бон, етикет и/ или налично количество от продукта с цел по-бързото разрешаване на проблема

Навсякъде в България
здравеопазване Животни Растения Хранителни продукти
Хубавото е че: Не изисква регистрация Не изисква снимка Не изисква ел. подпис Не изисква адреса ти Не изисква регистрация Мобилна версия Крайна точка за сигнала Позволява следене на прогреса Потвърждение на сигнала Евентуални пречки: Няма анонимни сигнали Изисква името ти Изисква имейл адрес Изисква локация на сигнала Само на български Снимка от сайта на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) (9 оценки) Към сайта

или ако вече имаш опит с „Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) “ сподели го:

сподели опит
9 оценки

При пазаруване в магазин "Билла" на бул. Княз Ал. Дондуков" № 11, вземайки краве кисело мляко "Мургаш" 3,6%, по БДС, произведено от „МУРГАШ 88“ООД, гр. Годеч установих, че всичкото налично такова, беше с изтекал срок на годност.

04.05.2023г.

Публикуван на 4 Май at 13:57 от Ganova Снимка на Ganova Сподели своя опит

Подадения от мен сигнал явно не е достигнал до БАБХ. Затова бих искала да го опиша тук. Склад за плодове и зеленчуци, находящ се в гр. Плевен на ул. Георги Кочев 84 (Стоково тържище Плира). Фирмата се казва “В Фрукт Къмпани” с ЕИК 202583436 и продава плодове и зеленчуци без валидно разрешение от Агенция по храните. Поради факта, че фирмата няма валидно разрешение, тя застрашава здравето на хората като продава хранителни продукти. В обекта има хлебарки поради лошата хигиена.

Публикуван на 13 Март at 22:14 от Кристина Сурджийска Снимка на Кристина Сурджийска Сподели своя опит

В Пазарджик на ул. "Васил Априлов" /ЖК ' Марица"/има метален павилион/фурна/ за приготвяне на закуски и козунаци. Фирма ЕТ ,КАЙ", собственост на Николай Стоилов. Въпросната "фурна" не спазва необходимите санитарно -хигиенни изисквания и не разполага със санитарно помещение и място за измиване и дезинфекция на тавите, в които се пекат и консумират закуски и козунаци. Всеки ден г-н Стоилов мие тавите с пароструйка на обществените площи и паркинг. непосредствено пред обекта. стичат се помии по площите към улицата и се образуват вонящи локви и вади, примесени със загорели остатъци от тавите, стигащи до уличното платно и съседните блокове. С тези си действия господинът възпрепятства преминаването на живущите в близост до обекта, а също така все пак в тези тави се пекат изделия за консумация от хора. Силно се надявам да бъде взет под внимание поданият сигнал и да бъде направена проверка по случая

Публикуван на 9 Ян. at 17:58 от Йорданка Петрова Снимка на Йорданка Петрова Сподели своя опит

На пазара в Ловеч нерегламентирани търговци на яйца, продават яйца със съмнително качество, срок на годност и произход.
В случаите когато има проверки от ОДБХ-ЛОВЕЧ се проверява само един, които е производител Евелина от с. КАЛЕЙЦА а всички останали които продават яйца се пропускат от проверяващите, което оставя впечатление, че се ползват със "специална" протекция.
Мога да цитирам първите имена на тези търговци-Маргарита от с. Казачево, Слави и Тихомир от Ловеч и Хари от с. Горан, като този последния при въпрос защо яйцата, които продава са без печат, което би трябвало да означава, че е производител и по наредба 26 продава собствени яйца и при положение, че той както всички знаят е търговец би трябвало яйцата да са с идентификационен номер на обекта производител-той ми отговори, че тук в Ловеч може да си продава каквото си иска и както си иска и никой от службите не може да го "пипне".
Освн яйца този Хари продава и суджуци и меса зеленчуци и др. без да е производител на нищо и без документи на търговец.
Двамата братя Тихомир и Слави освен яйца от различни ферми от бабки по селата или Бог знае от къде, защото всеки път са яйца с различен цвят различни номера някои са без номера, абе изобщо някаква "анархия" е - счупени с наранени черупки замърсени омазани от рядки екскременти на птици вероятно с диярия или други заболявания с неприятна миризма продават сланина меса сирена мед и пчелни продукти.

Публикуван на 28 Дек. 2022 at 22:06 от Мирослав Ангелов Снимка на Мирослав Ангелов Сподели своя опит

Неможе да се подаде сигнал

Публикуван на 15 Дек. 2022 at 20:36 от М Александрова Снимка на М Александрова Сподели своя опит

София, хижа Алеко...
Мръсен персонал,всеки пипа с пръсти храната...хора с якета в кухнята - пълен отврат.
Пипат кофи,опсле сирене,домати...
Когато се подаде сигнал на която и да е институция - в хижата вече се знае предварително,че ще има проверки!
Няма оправия в тази корумпирана държава!
За тоалетна вземат по 0,50лв. без да издават фискален бон...

Публикуван на 11 Дек. 2022 at 13:28 от Тодор Станев Снимка на Тодор Станев Сподели своя опит

Страх ме е да подам сигнал на скаридите че щв мв бият както правят с другите които се оплачат и докторките работят за шефа

Публикуван на 11 Фев. 2022 at 19:22 от Кичка Снимка на Кичка Сподели своя опит

Гр Айтос ул Булаир 14 Работят незаконно и без касов апарат

Публикуван на 14 Март 2018 at 12:59 от Асан Снимка на Асан Сподели своя опит

Изключително лесно и подходящо за хора които нямат опит в честатат работа с интернет.

Публикуван на 18 Фев. 2016 at 12:28 от Мира Янева Снимка на Мира Янева Сподели своя опит
Ако вече си подал сигнал, дай своята оценка за „Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) “ Колко си доволен от процеса по подаване на сигнал? От 1 до 5 звездички, където 1 е малко, а 5 много.
Какво ти направи впечатление? Проблемът пробавен ли беше след подаването на сигнала? Имаше ли нещо сложно? Имаш ли предложение как да се улесни процеса? Изпрати Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.
Добави сайт

Ако знаеш за страница в интернет, от където може да се подаде сигнал, сподели за нея:

Интернет адрес (линк) към формата за попълване Име на организацията, която ще получи сигнала Човешки права: Бежанци и мигранти Престъпност: Корупция Престъпност: Измами Престъпност: Пътно-транспортни Престъпност: Изборни нарушения Престъпност: Бракониерство Граждански: Тютюнопушене на обществени места Престъпност: Кражба Престъпност: Побой Престъпност: Изнудване Престъпност: Документални престъпления Престъпност: Компютърни престъпления Граждански: Полицейски произвол Граждански: Административни неуредици Граждански: Нарушаване човешки права Граждански: Нарушени трудови права Граждански: Нарушаване на етичните норми Граждански: Интелектуална собственост Градски: Неосветени площи Градски: Повредени елементи Градски: Неподдържани зелени площи Градски: Опасни елементи Градски: Натоварено кръстовище Градски: Велосипедни неуредици Градски: Бездомни кучета Потребителски: Хранителна индустрия Потребителски: Отказана гаранция Потребителски: Проблеми с договори Потребителски: Сметки Потребителски: Негодни стоки Потребителски: ВИК Потребителски: Електроснабдяване Други: Изгубени вещи Други: Бедствия Човешки права: Права на децата Граждански: Здравеопазване Потребителски: Нарушени потребителски права Граждански: Паркиране Околна среда: Води Околна среда: Гори Престъпност: Незаконен строеж Потребителски: Градски транспорт Градски: Дупки по пътища Други: Интернет измами Граждански: Достъп до информация Няма значение за сигнала гр. Велико Търново — Велико Търново гр. Видин — Видин гр. Варна — Варна гр. Благоевград — Благоевград гр. Бургас — Бургас гр. Пловдив — Пловдив гр. София — Столична гр. Стара Загора — Стара Загора гр. Русе — Русе Т.е. къде в страната трябва да е проблема, за да реагира организацията на сигнала Какво от изреденото по-долу се изисква? Регистрация Снимка Ел. Подпис Име Е-mail EГН Адрес на подателя Локация на сигнала Какво предлага мястото? Гаранция за отговор Анонимни сигнали Мобилна версия Крайна точка за сигнала Организацията, която ще получи сигнала, пряко ли е отговорна за разрешаването му или е посредник, като примерно НПО, неформална гражданска група? Проследимост Може ли да се проследи развитието по сигнала? Потвърждение Изпраща ли се потвърждение за получен сигнал? (пр: имеил или обажндане) Многоезичност Как става подаването на сигнал? Разкажи за ограничения във видовете приемани сигнали, специфики или инструкции при подаването. Добави Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.

Съдържанието в Signali.bg съществува благодарение на хора като теб.

Добави сайт
За Signali.bg
 • Какво е Signali.bg
 • За BlueLink
 • За Общество.бг
 • Избрани категории
 • Бежанци и мигранти
 • Тютюнопушене на обществени места
 • Нарушаване човешки права
 • Паркиране
 • Гори
 • Незаконен строеж
 • Градски транспорт
 • Дупки по пътища
 • Достъп до информация
 • Signali.bg е създаден от:
 • EEA grants
 • BlueLink
 • Общество.бг
 • Signali.bg е създаден по проект „YouthLink: Уеб-инструменти и капацитет за гражданско наблюдение, застъпничество и въздействие“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм (ФМ) на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2009-2014 г.