Категории

Престъпност

Граждански

Градски

Потребителски

Други

Околна среда

Човешки права

Виж всички (32)
Вход
Регистрация Вход Забравена парола Име
имейл адрес

Няма да пращаме нежелани съоб­ще­ния

Ще получиш имейл на този адрес с линк за промяна на паролата.

Парола Парола (пак) вход изпрати регистрация или вход или вход забравена пароола
Или влез чрез Facebook

Няма да пускаме съобщения от ваше име.

Ако нямате акаунт можете да си направите: регистрация
Как работи добави сайт
Как работи Signali.bg

Signali.bg е инструмент за хората, които виждат проблем и искат той да бъде разрешен. Целта е всеки от тях да намери отговор на въпроса:

Къде да подам сигнал за "_____", така че да ми обърнат внимание и да не ми отнеме време

Това се случва като:

 • Хора като теб - потребители в сайта добавят и класифицират начините за подаване на сигнал в различни институции, компании и неправителствени организации. Става лесно с формата достъпна от бутоните "Добави сайт".
 • Хората, които вече са подали сигнал, дават оценка за това дали е имало ефект, дали е било лесно и допълнителни впечатления. Така се сформира "рейтинг" за всеки сайт.

Администраторите на Signali.bg преглеждат добавените сайтове и ги обозначават с ключови думи и снимки. Всеки може да стане администратор, като изпрати имейл до info@signali.bg, в което да опише защо би бил добър в това.

За да се предпази от интернет „тролове“, Signali.bg ограничава честотата, с която могат да се дават оценки, както и изисква регистрация за всяка от тях.

Планирано е бъдеще развитие на Signali.bg, след което ще може да се подават сигнали директно от тук.

Главна дирекция Борба с организираната престъпност

Начална страница Компютърни престъпления Главна дирекция Борба с организираната престъпност

Ако сметнат сигнала ти за невалиден, трябва да ти кажат за това до 1 месец и 7 дни.
Ако сигналът ти е уважен, максимум до 2 месеца и 7 дни ще знаеш как ще се разреши.
Ако случайно сигналът ти не е за „Главна дирекция Борба с организираната престъпност“, те трябва да ти кажат до 7 дни и да препратят към когото трябва.
…още

Важни факти
 • Ако сметнат сигнала ти за невалиден, трябва да ти кажат за това до 1 месец и 7 дни
 • Ако сигналът ти е уважен, максимум до 2 месеца и 7 дни ще знаеш как ще се разреши
 • Ако случайно сигналът ти не е за „Главна дирекция Борба с организираната престъпност“, те трябва да ти кажат до 7 дни и да препратят към когото трябва
 • „Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ трябва да се справи с проблема от 1 до 3 месеца. Ако е повече от месец, трябва да ти се опишат особено важни причини за това
 • Ако вече има подаден сигнал за проблема, „Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ няма да ти отговори, освен ако не добавиш нови факти или обясниш защо сега е по-различно
 • Глобата за „Главна дирекция Борба с организираната престъпност“, ако не спази горното е от 150 до 1500 лв

Горното e указано в Административнопроцесуалния кодекс.

Навсякъде в България
Полиция Интернет Интернет измама
Хубавото е че: Има анонимни сигнали Не изисква регистрация Не изисква снимка Не изисква ел. подпис Не изисква името ти Не изисква имейл адрес Не изисква адреса ти Не изисква регистрация Крайна точка за сигнала Евентуални пречки: Изисква локация на сигнала Само на български Не гарантира отговор Няма как да се проследни прогреса Не потвърждава сигнала Снимка от сайта на Главна дирекция Борба с организираната престъпност (5 оценки) Към сайта

или ако вече имаш опит с „Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ сподели го:

сподели опит
5 оценки

https://oonesui.space/?24wesd=3rwge5&acc=124

ФАЛШИВ САЙТ ЗА РЕКЛАМА НА ФАЛШИВ ПРОДУКТ

Публикуван на 20 Авг. 2020 at 12:06 от Камен Пунчев Снимка на Камен Пунчев Сподели своя опит

https://www.freelance.bg/job-5831.html
Здравейте, тъй като си търся работа, попаднах на обява, която изглежда съвсем безобидна. Обадих се на посочения телефон 088 906 1390, там един младеж ( или мъж ) ми отговори, че ще се свържат с мен за интервю, и ми се обади същия глас от друг номер 089 297 7036, говореше бързо и започва да ме разпитва, да аз споделих какво съм работила, но после започна да пита лични въпроси, включително имена на родителите ми и техните професии, дали имам приятел, той какво работел, дали съм била спирана от полицията, за какви проверки и какво ли не, но на много въпроси отговорих уклончиво. Имам подозрения че това са група от телефонните измами, набират информация за поредната жертва. Нямаше да подам сигнал, ако днес в 22.00 от watsapp получих обаждане с напълно непознат номер 088 425 6524 и разбира се го блокирах . Моля, проверете, това не е редно, чувствам много притеснена, че вече фигурирам в нечий списък за измами.

Публикуван на 20 Април 2020 at 22:52 от Rally Gercheva Снимка на Rally Gercheva Сподели своя опит

Здравейте,казвам се Кирил.Проблемът е следният,преди като бях непълнолетен се ровех из интърнет.Влизах в непозволени сайтове.Всичко започна когато станах на 15 години,влязох в сайт за възрастни и се натъкнах на измама.Незаконни материали ! Без да искам ги отворих.Материалите включваха порнографски материали с малолетни.След това ме хванаха и обвиниха в педофилия от един сайт,не запомних името му,беше свързан с МВР.Те ме заплашиха че ако не платя цена до време,ще ме обвинят.Те не спряха с това но решиха да ме лишат от достъп до мрежата Facebook. Много се уплаших тъй като те няколко пъти ми нулираха паролата на Facebook.Казаха ми също че могат да ме обвинят от 3 до 6 години затвор за участие в педофилия. Много се уплаших,и до ден днешен ме е страх от властите.Моля помогнете ми ! Бях получил нервна криза точно зареди това че вече съм на 18 години и съм подсъдим.Моля ви,моят въпрос е следният:може ли да ме арестуват от полицията за това което съм извършил ? Способен съм да си призная че преди време бях на 15 години и съм влизал в незаконни материали.Това че си признавам освобождава ли ме от наказание ? Има ли вероятност да ме заплашват с бой от полицията и да ме обвинят за това престъпление,какво да правя ? Да споделя ли тази случка с полицията в Кюстендил ?

Публикуван на 21 Септ. 2017 at 23:20 от Ивона Симеонова Снимка на Ивона Симеонова Сподели своя опит

Препращам като сигнал следния имейл за изнудване по интернет, който получих днес:

From: Meridian-collective <dona@sainz.biz>
Date: 2017-06-14 15:12 GMT+03:00
Subject: Team Meridian
To: elitepsieva@gmail.com

SHOW THIS MAIL TO WHOEVER IS IMPORTANT IN YOUR COMPANY AND CAN MAKE DECISION!

Unfortunately your data was leaked in the recent hacking of the web site and we now have your information.
We have DataBase tax forms, DOB, Names, Addresses, Credit card details, bank account full details and more sensitive data.
Now, we can publish your details and your clients online who would damage the rating of the company
and would create many problems for you.

We are the Meridian Collective and we have chosen your website/network as target for our next DDoS attack.

We checked your security system. The system works is very bad
On Friday 16_06_2017_8:00p.m. GMT !!! We begin to attack your network servers and computers
We will produce a powerful DDoS attack - up to 300 Gbps
Your servers will be hacking the database is damaged
All data will be encrypted on computers Crypto-Ransomware
You can stop the attack beginning, if payment 1 bitcoin (2800 $).
Do you have time to pay. If you do not pay before the attack 1 bitcoin the price will increase to 10 bitcoins
After payment we will advice how to fix bugs in your system

Please send the bitcoin to the following Bitcoin address:

1HgGf2BCRkBmJNy13oWPo267bq7Lp17Djr

Once you have paid we will automatically get informed that it was your payment.

How do I get Bitcoins?

You can easily buy bitcoins via several websites or even offline from a Bitcoin-ATM.
We suggest you to start with localbitcoins.com or do a google search.

What if I don’t pay?
If you decide not to pay, we will start the attack at the indicated date and uphold it until you do, there’s no counter measure to this, you will only end up wasting more money trying to find a solution. We will completely destroy your reputation amongst google and your customers and make sure your website will remain offline until you pay.
This is not a hoax, do not reply to this email, don’t try to reason or negotiate, we will not read any replies. Once you have paid we won’t start the attack and you will never hear from us again!
Please note that Bitcoin is anonymous and no one will find out that you have complied.

Публикуван на 15 Юни 2017 at 15:27 от Елена Тепсиева Снимка на Елена Тепсиева Сподели своя опит

Здравейте!
Казвам се Иво Велев от Перник кв. Твърди ливади бл. 60/86 ап. тел. 0898231680 На 27.01. 2017 год. изпратих мобилен телефон с IMEI 869636024863889 марка Leeco Le max 2 след сделка в ОLX за 300 евро до Унгария на адрес:NAME: MICHAEL ORUMOR
ADDRESS: KAZINCZY UTCA 6-8
CITY: SZEGED
COUNTRY: HUNGARY
POSTAL CODE: 6721 Комуникацията с въпросния купувач ставаше през мой имейл и неговия:anitamendez982@gmail.com. Пратката е изпратена с Рапидо куриерска фирма с товарителница 72014887 от 27.01. 2017 год. Имах уговорка с купувача по негово настояване да преведе парите през Paypal. Получавах имейли от Papal,че парите са преведени и се изчаква само номера на пратката да бъде проверен. От България пратката е предадена на Sprinter kуриерска фирма за Унгария с товарителница RAP7012772014887. Огромно беше учудването ми като, разбрах в имейл от Paypal, че трябва да преведа още 150 евро на съпруга на Анита Мендез Name : Raphael
Last Name:Offor
City : Budapest
Country :Hungary
през Western Union. Тогава вече разбрах, че съм жертва на интернет измама и престъпление. Веднага писах на Paypal откъдето получих официален отговор на сайта им, че престъпни групи ползват досущ фалшив сайт като оригиналнияPaypal и източват пари и вършат престъпления.Насочиха ме да подам веднага сигнал към съответните власти.
Моля за Вашето съдействие. Вероятно има и други ужилени от въпросните измамниници.
Оставам на Ваше разположение и се надявам да има решение. Парите не са малко за мен. Разполагам с цялата кореспонденция с въпросните измамници.
с Уважение: Иво Велев

Публикуван на 5 Фев. 2017 at 18:17 от иво велев Снимка на иво велев Сподели своя опит
Ако вече си подал сигнал, дай своята оценка за „Главна дирекция Борба с организираната престъпност“ Колко си доволен от процеса по подаване на сигнал? От 1 до 5 звездички, където 1 е малко, а 5 много.
Какво ти направи впечатление? Проблемът пробавен ли беше след подаването на сигнала? Имаше ли нещо сложно? Имаш ли предложение как да се улесни процеса? Изпрати Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.
Добави сайт

Ако знаеш за страница в интернет, от където може да се подаде сигнал, сподели за нея:

Интернет адрес (линк) към формата за попълване Име на организацията, която ще получи сигнала Човешки права: Бежанци и мигранти Престъпност: Корупция Престъпност: Измами Престъпност: Пътно-транспортни Престъпност: Изборни нарушения Престъпност: Бракониерство Граждански: Тютюнопушене на обществени места Престъпност: Кражба Престъпност: Побой Престъпност: Изнудване Престъпност: Документални престъпления Престъпност: Компютърни престъпления Граждански: Полицейски произвол Граждански: Административни неуредици Граждански: Нарушаване човешки права Граждански: Нарушени трудови права Граждански: Нарушаване на етичните норми Граждански: Интелектуална собственост Градски: Неосветени площи Градски: Повредени елементи Градски: Неподдържани зелени площи Градски: Опасни елементи Градски: Натоварено кръстовище Градски: Велосипедни неуредици Градски: Бездомни кучета Потребителски: Хранителна индустрия Потребителски: Отказана гаранция Потребителски: Проблеми с договори Потребителски: Сметки Потребителски: Негодни стоки Потребителски: ВИК Потребителски: Електроснабдяване Други: Изгубени вещи Други: Бедствия Човешки права: Права на децата Граждански: Здравеопазване Потребителски: Нарушени потребителски права Граждански: Паркиране Околна среда: Води Околна среда: Гори Престъпност: Незаконен строеж Потребителски: Градски транспорт Градски: Дупки по пътища Други: Интернет измами Граждански: Достъп до информация Няма значение за сигнала гр. Велико Търново — Велико Търново гр. Видин — Видин гр. Варна — Варна гр. Благоевград — Благоевград гр. Бургас — Бургас гр. Пловдив — Пловдив гр. София — Столична гр. Стара Загора — Стара Загора гр. Русе — Русе Т.е. къде в страната трябва да е проблема, за да реагира организацията на сигнала Какво от изреденото по-долу се изисква? Регистрация Снимка Ел. Подпис Име Е-mail EГН Адрес на подателя Локация на сигнала Какво предлага мястото? Гаранция за отговор Анонимни сигнали Мобилна версия Крайна точка за сигнала Организацията, която ще получи сигнала, пряко ли е отговорна за разрешаването му или е посредник, като примерно НПО, неформална гражданска група? Проследимост Може ли да се проследи развитието по сигнала? Потвърждение Изпраща ли се потвърждение за получен сигнал? (пр: имеил или обажндане) Многоезичност Как става подаването на сигнал? Разкажи за ограничения във видовете приемани сигнали, специфики или инструкции при подаването. Добави Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.

Съдържанието в Signali.bg съществува благодарение на хора като теб.

Добави сайт
За Signali.bg
 • Какво е Signali.bg
 • За BlueLink
 • За Общество.бг
 • Избрани категории
 • Бежанци и мигранти
 • Тютюнопушене на обществени места
 • Нарушаване човешки права
 • Паркиране
 • Гори
 • Незаконен строеж
 • Градски транспорт
 • Дупки по пътища
 • Достъп до информация
 • Signali.bg е създаден от:
 • EEA grants
 • BlueLink
 • Общество.бг
 • Signali.bg е създаден по проект „YouthLink: Уеб-инструменти и капацитет за гражданско наблюдение, застъпничество и въздействие“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм (ФМ) на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2009-2014 г.