Категории

Престъпност

Граждански

Градски

Потребителски

Други

Околна среда

Човешки права

Виж всички (32)
Вход
Регистрация Вход Забравена парола Име
имейл адрес

Няма да пращаме нежелани съоб­ще­ния

Ще получиш имейл на този адрес с линк за промяна на паролата.

Парола Парола (пак) вход изпрати регистрация или вход или вход забравена пароола
Или влез чрез Facebook

Няма да пускаме съобщения от ваше име.

Ако нямате акаунт можете да си направите: регистрация
Как работи добави сайт
Как работи Signali.bg

Signali.bg е инструмент за хората, които виждат проблем и искат той да бъде разрешен. Целта е всеки от тях да намери отговор на въпроса:

Къде да подам сигнал за "_____", така че да ми обърнат внимание и да не ми отнеме време

Това се случва като:

 • Хора като теб - потребители в сайта добавят и класифицират начините за подаване на сигнал в различни институции, компании и неправителствени организации. Става лесно с формата достъпна от бутоните "Добави сайт".
 • Хората, които вече са подали сигнал, дават оценка за това дали е имало ефект, дали е било лесно и допълнителни впечатления. Така се сформира "рейтинг" за всеки сайт.

Администраторите на Signali.bg преглеждат добавените сайтове и ги обозначават с ключови думи и снимки. Всеки може да стане администратор, като изпрати имейл до info@signali.bg, в което да опише защо би бил добър в това.

За да се предпази от интернет „тролове“, Signali.bg ограничава честотата, с която могат да се дават оценки, както и изисква регистрация за всяка от тях.

Планирано е бъдеще развитие на Signali.bg, след което ще може да се подават сигнали директно от тук.

Софийска вода — София

Начална страница ВИК Софийска вода
София
оплакване въпрос Жалба Води вода канал канализация Проблем
Хубавото е че: Не изисква регистрация Не изисква снимка Не изисква ел. подпис Не изисква адреса ти Не изисква локация на сигнала Не изисква регистрация Многоезичност Крайна точка за сигнала Евентуални пречки: Няма анонимни сигнали Изисква името ти Изисква имейл адрес Снимка от сайта на Софийска вода — София (9 оценки) Към сайта

или ако вече имаш опит с „Софийска вода — София“ сподели го:

сподели опит
9 оценки

Жалба от Христина Димова за адрес: София, ул.Проф. д-р Иван Странски № 7, Вх.В, Ап:47,
1700, Студентски град, имам основателно възражение срещу сумите които плащам на „Софийска вода“ АД последните 20 месеца, включително и последната фактура от 72,18 лева за ПРОИЗВОЛНО НАДПИСАНИ от „Софийска вода“ АД кубици вода за 1 месец - 25 ! Според фактурите, които НЕ ПОЛУЧАВАМ, а трябва да ги изтегли чрез сайта им www.sofiyskavoda.bg/cp/invoice-payments, плащам безумно високи месечни сметки за консумация на ВОДА, която въобще НЕ ОТГОВАРЯ НА РЕАЛНИТЕ КОЛИЧЕСТВА ВОДА похарчени към момента от мен в жилището което обитавам. Повече от 1 година инкасатор не е минал да отчете водомера. Като лоялен, честен и отговорен гражданин, какъвто съм била цял живот, искам да ми бъдат върнати парите за НАДПЛАТЕНИТЕ 181 м3 вода, както и да ми бъдат изплатени неустойки за минали начислени без основание и заплатени суми.

Публикуван на 4 Фев. 2022 at 10:24 от Христина Димова Снимка на Христина Димова Сподели своя опит

Жалба от Лъчезар Чалин за адрес с.Иваняне ул. Св. Св. Кирил и Методий 16. Преди 3 месеца след извършване на изкопна работа от срана на Софийска вода на тротоара пред къщата ни, разкопаното място беше само посипано с чакъл и оставено. От работата на машините е нарушена струстурата на бетона пред гаража, от където сега влиза вода, когато вали дъжд. Въпросния теч, заради който беше разкопано, продължаваше и беше неглижиран в продължение на 20 години, защото се констатираше, че проблема идва от подпочвени води. Точно на това място асфалта е потънал и това е образувало корито в което се събира вода и в последствие тя се стича към двора ни. Заради това мазилката на гаража ни е паднала, стълбите, по които се слиза към къщата са поддали и са се изкрвили, а пътеките около къщата са изгубили целостта си от постоянните течове. След няколко поредни жалби мястото продължава да не бъде асфалтирано и е необходимо да продължаваме да изпращаме такива. Смятаме, че това е недопустимо и прозоваваме коректна и навременна реакция от ваша страна. Ако не бъдат предприети мерки, ще бъдем принудени да пуснем жалба до комисия на потребителите и ако е небходимо да се обърнем и към телевизията. Мислим, че липсата на действие от ваша страна е преднамерано, тъй като разкопаването за отстраняване на теча се извърши пред 3 имота, а само пред нашия разкопаното не бе асфалтирано, въпреки че пред другите 2 имота това стана почти веднага.

Публикуван на 13 Ян. 2022 at 17:26 от Лъчезар Снимка на Лъчезар Сподели своя опит

Уважаеми господа,
Съгласно фактура № 0109702160/11,11,2021 г. Фирма САПИ ЕООД с водомери на ул. Владайска река №8 е изразходвала 10 куб. м. от които 4,8 куб. м. дял от общото потребление.
Общото потребление за обекта е 52 куб. м. от които 23 куб. м. се губят в шахтата, където са 3 водомера:1 сборен, един за САПИ ЕООД (Министерство на Земеделието, храните и горите) и един на Агротехсервиз. Моля да проверите посочените водомери.

Публикуван на 30 Ноев. 2021 at 12:26 от Александър Тодоров Тодоров Снимка на Александър Тодоров Тодоров Сподели своя опит

Бих искала да изкажа изключителното си възмущение от начина на събиране на данни по отчетите за студена вода на фирма ,,Софийска вода''!!!! Не може 3 месеца да ми пишете нереален отчет 1,2 или 3 кубика,а след това на реалния да ми пишете по 12,14,21 и т.н. Ами направете си труда след като е на 3 месеца,все пак горе долу да определите според абоната и изразходваните от него кубици,все пак ДА ИЗПИШЕТЕ ПРИБЛИЖАВАЩИ СЕ кубици до истината,а не в края на годината,да искате на редовния платец,който уж всеки път е коректен с вас,вие да постъпвате НЕКОРЕКТНО и да му праскате изведнъж реални отчети,далеч разминаващи се с нереалните и да му искате сметка за вода от порядъка на 120 лв СТУДЕНА ВОДА!!!!! Аз басейн да имах нямаше да изхарча тази сума....хайде направете си труда да изписвате малко по доближаващи се до реалните количества кубици вода,през 3-те НЕРРАЛНИ месеца,в които си бъркате да не казвам къде и то на гърба на НАС-ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.....!!!!!

Публикуван на 24 Ноев. 2021 at 10:35 от Йоана Снимка на Йоана Сподели своя опит

Здравейте, в Млдост 2, пред блок 215 имаме огромен проблем с канала, който се намира пред кооперацията. Запушва ли се или е монтиран неправилно не знам, но цялата вода, която се излива от дъждовете не може да се поеме и се образува басейн около канала. Моля да се обърне внимание на проблема и да се реши в най-скоро време. Това причинява невероятно неудобство при преминаване на отсрещния тротоар и се налага да запбикаляме постоянно.
Благодаря.
Хубав ден!

Публикуван на 14 Окт. 2021 at 13:05 от Виктория Снимка на Виктория Сподели своя опит

Здравейте,
Подавам сигнал като домоуравител на сграда на ул. Средна гора 97.
Уличният канал пред сградата поема голямо натоварване от свързаните с него сгради.
Този месец се запушва 3 пъти. През миналия сезон на дъждовете- повече от 4-5 пъти.
При това нивото на водата и отложените по тръбите мръсотии се вдига и се връща в мазетата и гаражите .
при последното отпушване се оказа, че запушването не е в шахтата на сградата, а в тази,където се събират каналите на ул. Цар Симеон и ул. Средна гора.Въпреки усилията на екипа ,проблемът не беше решен успешно, а само за няколко дни. Очакваме вашето решение и спешни действия за отстраняване на аварията.
Виолета Антонова - ул. средна гора 97

Публикуван на 20 Септ. 2021 at 11:44 от Виолета Антонова Снимка на Виолета Антонова Сподели своя опит

Здравейте,на ул.Полковник Стойно Бачийски -6 в кв.Карпузица- София от един месец започна строеж на кооперация,
но от един маркуч непрекъснато тече вода която когато майсторите приключат тя продължава да тече в шахтата. Мисля,
че това е сериознo разхищение на вода и то питейна, която няма да се плати от тях, защото надали е монтиран водомер
на маркуча.Моля да се направи проверка.
Благодаря
Лек ден

Публикуван на 21 Април 2021 at 11:24 от Анелия Снимка на Анелия Сподели своя опит

В кв.Витоша,бул.Симеоновско шосе 86 автомивката под ТВ Европа,има проблем с водомерите на имота.Некоректни водомери,неотчитащи правилно даже единя не работи.Както и сондажа за собствен водоизточник е с изтекло разрешително.Моля да проверите тези некоректи хора.

Публикуван на 5 Ян. 2021 at 21:58 от Стойкова Снимка на Стойкова Сподели своя опит

Здравейте, от около 2 год. живея в ул.Цар Самуил гр. Сливница обл. София. От както съм се нанесал в къщата не е идвал инкасатор за отчитане на водомера. След около година записах данните на водомера и отидох да се оплача и да дам данните в местното ВиК от там получих извинение затова че не са идвали на адреса толкова време и ме увериха че ще започнат периодично отчитане.
След още една година все още никой инкасатор не е минал да отчете водомера.
Има някой инкасатор който отговаря за нашият квартал, искам да подам жалба срещу него.
Не съм сигурен дали тук е мястото за подаване на жалба, но моля ако не е тук мястото ако може да ме насочите към къде да се обърна.

Благодаря.
Хубав Ден.

Публикуван на 27 Ноев. 2020 at 07:30 от Мирослав Митев Снимка на Мирослав Митев Сподели своя опит
Ако вече си подал сигнал, дай своята оценка за „Софийска вода — София“ Колко си доволен от процеса по подаване на сигнал? От 1 до 5 звездички, където 1 е малко, а 5 много.
Какво ти направи впечатление? Проблемът пробавен ли беше след подаването на сигнала? Имаше ли нещо сложно? Имаш ли предложение как да се улесни процеса? Изпрати Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.
Добави сайт

Ако знаеш за страница в интернет, от където може да се подаде сигнал, сподели за нея:

Интернет адрес (линк) към формата за попълване Име на организацията, която ще получи сигнала Човешки права: Бежанци и мигранти Престъпност: Корупция Престъпност: Измами Престъпност: Пътно-транспортни Престъпност: Изборни нарушения Престъпност: Бракониерство Граждански: Тютюнопушене на обществени места Престъпност: Кражба Престъпност: Побой Престъпност: Изнудване Престъпност: Документални престъпления Престъпност: Компютърни престъпления Граждански: Полицейски произвол Граждански: Административни неуредици Граждански: Нарушаване човешки права Граждански: Нарушени трудови права Граждански: Нарушаване на етичните норми Граждански: Интелектуална собственост Градски: Неосветени площи Градски: Повредени елементи Градски: Неподдържани зелени площи Градски: Опасни елементи Градски: Натоварено кръстовище Градски: Велосипедни неуредици Градски: Бездомни кучета Потребителски: Хранителна индустрия Потребителски: Отказана гаранция Потребителски: Проблеми с договори Потребителски: Сметки Потребителски: Негодни стоки Потребителски: ВИК Потребителски: Електроснабдяване Други: Изгубени вещи Други: Бедствия Човешки права: Права на децата Граждански: Здравеопазване Потребителски: Нарушени потребителски права Граждански: Паркиране Околна среда: Води Околна среда: Гори Престъпност: Незаконен строеж Потребителски: Градски транспорт Градски: Дупки по пътища Други: Интернет измами Граждански: Достъп до информация Няма значение за сигнала гр. Велико Търново — Велико Търново гр. Видин — Видин гр. Варна — Варна гр. Благоевград — Благоевград гр. Бургас — Бургас гр. Пловдив — Пловдив гр. София — Столична гр. Стара Загора — Стара Загора гр. Русе — Русе Т.е. къде в страната трябва да е проблема, за да реагира организацията на сигнала Какво от изреденото по-долу се изисква? Регистрация Снимка Ел. Подпис Име Е-mail EГН Адрес на подателя Локация на сигнала Какво предлага мястото? Гаранция за отговор Анонимни сигнали Мобилна версия Крайна точка за сигнала Организацията, която ще получи сигнала, пряко ли е отговорна за разрешаването му или е посредник, като примерно НПО, неформална гражданска група? Проследимост Може ли да се проследи развитието по сигнала? Потвърждение Изпраща ли се потвърждение за получен сигнал? (пр: имеил или обажндане) Многоезичност Как става подаването на сигнал? Разкажи за ограничения във видовете приемани сигнали, специфики или инструкции при подаването. Добави Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.

Съдържанието в Signali.bg съществува благодарение на хора като теб.

Добави сайт
За Signali.bg
 • Какво е Signali.bg
 • За BlueLink
 • За Общество.бг
 • Избрани категории
 • Бежанци и мигранти
 • Тютюнопушене на обществени места
 • Нарушаване човешки права
 • Паркиране
 • Гори
 • Незаконен строеж
 • Градски транспорт
 • Дупки по пътища
 • Достъп до информация
 • Signali.bg е създаден от:
 • EEA grants
 • BlueLink
 • Общество.бг
 • Signali.bg е създаден по проект „YouthLink: Уеб-инструменти и капацитет за гражданско наблюдение, застъпничество и въздействие“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм (ФМ) на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2009-2014 г.