Категории

Престъпност

Граждански

Градски

Потребителски

Други

Околна среда

Човешки права

Виж всички (32)
Вход
Регистрация Вход Забравена парола Име
имейл адрес

Няма да пращаме нежелани съоб­ще­ния

Ще получиш имейл на този адрес с линк за промяна на паролата.

Парола Парола (пак) вход изпрати регистрация или вход или вход забравена пароола
Или влез чрез Facebook

Няма да пускаме съобщения от ваше име.

Ако нямате акаунт можете да си направите: регистрация
Как работи добави сайт
Как работи Signali.bg

Signali.bg е инструмент за хората, които виждат проблем и искат той да бъде разрешен. Целта е всеки от тях да намери отговор на въпроса:

Къде да подам сигнал за "_____", така че да ми обърнат внимание и да не ми отнеме време

Това се случва като:

 • Хора като теб - потребители в сайта добавят и класифицират начините за подаване на сигнал в различни институции, компании и неправителствени организации. Става лесно с формата достъпна от бутоните "Добави сайт".
 • Хората, които вече са подали сигнал, дават оценка за това дали е имало ефект, дали е било лесно и допълнителни впечатления. Така се сформира "рейтинг" за всеки сайт.

Администраторите на Signali.bg преглеждат добавените сайтове и ги обозначават с ключови думи и снимки. Всеки може да стане администратор, като изпрати имейл до info@signali.bg, в което да опише защо би бил добър в това.

За да се предпази от интернет „тролове“, Signali.bg ограничава честотата, с която могат да се дават оценки, както и изисква регистрация за всяка от тях.

Планирано е бъдеще развитие на Signali.bg, след което ще може да се подават сигнали директно от тук.

Тръст за социална алтернатива

Начална страница Нарушаване на етичните норми Тръст за социална алтернатива
Навсякъде в България
Конфликт на интереси
Хубавото е че: Има анонимни сигнали Не изисква регистрация Не изисква снимка Не изисква ел. подпис Не изисква името ти Не изисква имейл адрес Не изисква адреса ти Не изисква регистрация Евентуални пречки: Изисква локация на сигнала Само на български Само посредник за сигнала Снимка от сайта на Тръст за социална алтернатива (1 оценки) Към сайта

или ако вече имаш опит с „Тръст за социална алтернатива“ сподели го:

сподели опит
1 оценки

В жилищен комплекс Южни Къщи 2 в гр.Пловдив, Остромила 4, номер 1, живее семейство, от което страда целият комплекс. Семейството - Станислав Даматов -баща, Стефка Хаджиева - майка, отглежда 10 годишно момче - Ангел Даматов, върху което по никакъв начин не се упражнява каквото и да е родителство, контрол или възпитание. А именно: отсъства всякаква форма на възпитание в морални и етични обществени норми; отсъства всякакво насърчаване към спазване на обществения ред - вдигане на непрестанен шум от лумкане с топка по гаражните врати и стени на сградите, непрестанни викове и крясъци от жилището, замеране с предмети от етаж 5 - бутилки пълни с вода, балони с вода, яйца, монети и други по живущите в комплекса. При опити за разговор родителите на детето реагират агресивно, като го защитават, насърчават го да продължава със съответното на забележката поведение, заплашват вербално и физически. В следствие на това поведение, децата на неговата възраст, играещи в комплекса са уплашени и се страхуват да излизат от домовете си и да играят навън. Детето агресира не само срещу деца, а и срещу възрастни, чрез замеране с предмети и показване на неприлични жестове и обиди. Ругатните, с които си служи, намирам за абсолютно неприемливи за дете на такава възраст. Средата, в която се отглежда и тоталното отсъствие на възпитание са очевидни. При опит за забележка към детето следва бурна реакция и заплахи от родителите му, които насърчават неговото неетично поведение и това води до още по-аругантно поведение от негова страна, дори когато самите те са свидетели на поведението му. Родителите от своя страна се изживяват като побойници от подземния свят и всяват страх у хората, чрез заплахи. Не се спазват никакви часове за почивка, не се съобразява с никакви морални и етични ценности. От това страдат всички живущи в комплекса, както и децата, които притеснени от това единствено дете, не могат спокойно да излизат от домовете си.
Надявам се, че сигналът, макар и анонимен по обесними причини, ще успее да досигне на правилното място и да срещне подкрепа.

Публикуван на 20 Юли 2022 at 13:50 от М.Х Снимка на М.Х Сподели своя опит
Ако вече си подал сигнал, дай своята оценка за „Тръст за социална алтернатива“ Колко си доволен от процеса по подаване на сигнал? От 1 до 5 звездички, където 1 е малко, а 5 много.
Какво ти направи впечатление? Проблемът пробавен ли беше след подаването на сигнала? Имаше ли нещо сложно? Имаш ли предложение как да се улесни процеса? Изпрати Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.
Добави сайт

Ако знаеш за страница в интернет, от където може да се подаде сигнал, сподели за нея:

Интернет адрес (линк) към формата за попълване Име на организацията, която ще получи сигнала Човешки права: Бежанци и мигранти Престъпност: Корупция Престъпност: Измами Престъпност: Пътно-транспортни Престъпност: Изборни нарушения Престъпност: Бракониерство Граждански: Тютюнопушене на обществени места Престъпност: Кражба Престъпност: Побой Престъпност: Изнудване Престъпност: Документални престъпления Престъпност: Компютърни престъпления Граждански: Полицейски произвол Граждански: Административни неуредици Граждански: Нарушаване човешки права Граждански: Нарушени трудови права Граждански: Нарушаване на етичните норми Граждански: Интелектуална собственост Градски: Неосветени площи Градски: Повредени елементи Градски: Неподдържани зелени площи Градски: Опасни елементи Градски: Натоварено кръстовище Градски: Велосипедни неуредици Градски: Бездомни кучета Потребителски: Хранителна индустрия Потребителски: Отказана гаранция Потребителски: Проблеми с договори Потребителски: Сметки Потребителски: Негодни стоки Потребителски: ВИК Потребителски: Електроснабдяване Други: Изгубени вещи Други: Бедствия Човешки права: Права на децата Граждански: Здравеопазване Потребителски: Нарушени потребителски права Граждански: Паркиране Околна среда: Води Околна среда: Гори Престъпност: Незаконен строеж Потребителски: Градски транспорт Градски: Дупки по пътища Други: Интернет измами Граждански: Достъп до информация Няма значение за сигнала гр. Велико Търново — Велико Търново гр. Видин — Видин гр. Варна — Варна гр. Благоевград — Благоевград гр. Бургас — Бургас гр. Пловдив — Пловдив гр. София — Столична гр. Стара Загора — Стара Загора гр. Русе — Русе Т.е. къде в страната трябва да е проблема, за да реагира организацията на сигнала Какво от изреденото по-долу се изисква? Регистрация Снимка Ел. Подпис Име Е-mail EГН Адрес на подателя Локация на сигнала Какво предлага мястото? Гаранция за отговор Анонимни сигнали Мобилна версия Крайна точка за сигнала Организацията, която ще получи сигнала, пряко ли е отговорна за разрешаването му или е посредник, като примерно НПО, неформална гражданска група? Проследимост Може ли да се проследи развитието по сигнала? Потвърждение Изпраща ли се потвърждение за получен сигнал? (пр: имеил или обажндане) Многоезичност Как става подаването на сигнал? Разкажи за ограничения във видовете приемани сигнали, специфики или инструкции при подаването. Добави Преди да публикуваме Влез или се регистрирай, за да можем да се свържем с теб, ако си имал проблем.

Съдържанието в Signali.bg съществува благодарение на хора като теб.

Добави сайт
За Signali.bg
 • Какво е Signali.bg
 • За BlueLink
 • За Общество.бг
 • Избрани категории
 • Бежанци и мигранти
 • Тютюнопушене на обществени места
 • Нарушаване човешки права
 • Паркиране
 • Гори
 • Незаконен строеж
 • Градски транспорт
 • Дупки по пътища
 • Достъп до информация
 • Signali.bg е създаден от:
 • EEA grants
 • BlueLink
 • Общество.бг
 • Signali.bg е създаден по проект „YouthLink: Уеб-инструменти и капацитет за гражданско наблюдение, застъпничество и въздействие“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм (ФМ) на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2009-2014 г.